Spageti Mama
Bahan :
1 bungkus spageti
1 bungkus daging kisar (400
gm)
2 tin sos spageti
2 tin air (gunakan tin sos spageti)
1 tin cendawan butang atau 8
biji cendawan butang segar
2 helai daun bay (di gunting
halus2)
1 biji cili kapal
2 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
Garam secukupnya
Sedikit minyak jagung (untuk
tumis)
Cara :
Panaskan minyak, tumis bawang
besar dan bawang putih sampai naik bau wangi.
Masukkan daging, masak sampai air daging kering.
Kamudian masukkan sos spageti
dan air kacau sehingga sebati masak lagi
sampai mendidih masukkan cendawan, daun bay dan juga sedikit garam, biarkan
mendidih agak pekat sedikit, masukkan cili kapal, biarkan sekejap tutup api.
No comments:
Post a Comment