EPAL DELIGHT
Bahan :
125 gm mentega
125 gm gula halus
250 gm tepung gandum
700 gm epal hijau
3 biji telur
3 sudu besar susu cair
3 titik jus lemon
1 sudu kecil baking powder
½ sudu kecil esen vanila
Cara :
Pukul mentega dan gula hingga
kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji
sambil terus dipukul.
Masukkan jus lemon, esen vanila dan susu cair pukul lagi sebatikan.
Masukkan tepung yang telah
diayak bersama baking powder. Gaul hingga rata.
Epal hendaklah dibuang kulit
dan kemudian belah jadikan lapan keping setiap biji.
Tuangkan adunan ke dalam
loyang yang telah disapu dengan sedikit mentega, dan aturkan potongan epal.
Bakar selama 50 minit atau hingga masak dengan suhu 175c ikut kepanasan
oven masing-masing.
No comments:
Post a Comment