Nuffnang Ad

Friday, 16 March 2012

Epal Delight

xx



EPAL DELIGHT

Bahan :
125 gm mentega
125 gm gula halus
250 gm tepung gandum
700 gm epal hijau
3 biji telur
3 sudu besar susu cair
3 titik jus lemon
1 sudu kecil baking powder
½ sudu kecil esen vanila



Cara :
Pukul mentega dan gula hingga kembang.  Masukkan telur sebiji demi sebiji sambil terus dipukul.
Masukkan jus lemon, esen vanila dan susu cair pukul lagi sebatikan.
Masukkan tepung yang telah diayak bersama baking powder.  Gaul hingga rata.
Epal hendaklah dibuang kulit dan kemudian belah jadikan lapan keping setiap biji.
Tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah disapu dengan sedikit mentega, dan aturkan potongan epal.


Bakar selama 50 minit atau hingga masak dengan suhu 175c ikut kepanasan oven masing-masing.


No comments:

Post a Comment