KEK LAPIS HARIMAU MALAYA
Bahan A
10 biji telur
180 gm gula halus
1 sudu makan
ovellate
200 gm horlick
200 gm tepung hong kong
* 160 gm coklat masak (dicairkan)
* 120 gm cream cheese
Bahan B
16 oz mentega
½ tin susu pekat
manis
1 tin sederhana kaya
1 sudu vanila
Cara membuatnya
Pukul telur, gula dan ovellate
sehingga kembang
Bahan B dipukul berasingan sehingga
kembang
Satukan kedua-dua adunan, gaul sebati
Masukkan
tepung hong kong dan horlick
Bahagikan
adunan kepada 2 bahagian
Bahagian 1 : warna kuning – masuk cheese
Bahagian 2 : warna coklat –
coklat masakkan
Picitkan
warna coklat pada lapisan pertama warna kuning dengan menggunakan botol
sos
Bakarlah selapis2 secara berselang seli setiap warna
Ulangi
proses itu sampai habis.
No comments:
Post a Comment