MOIST CHOCOLATE CAKE
Bahan A
170 gm tepung gandum
2 sudu teh bicarbonate soda
57 gm serbuk koko
Secubit garam
Bahan B
230 ml minyak jagung
230 ml air
2 sudu besar nescafe (x letak
pun x pe)
230 ml susu pekat manis
170 gm gula halus
2 biji telur
2 sudu teh esen vanila
Cara :
Pukul telur dan gula hingga kembang masukkan esen vanila.
Kemudian masukkan bahan B kacau rata dan juga bahan A kacau bagi kesemuanya
betul2 sebati.
Masukkan ke dalam acuan bakar pada suhu 180c selama 50 minit atau hingga
masak.
*boleh juga gunakan acuan
papar cup utk jadikan chocolate cup cake.
Bahan Topping
1 tin kecil susu pekat manis
½ cawan minyak jagung
1/3 cawan serbuk koko
Cara :
Campurkan kesemua bahan, masak atas api sederhana hingga pekat.
Tuang atas kek dan ratakan.
No comments:
Post a Comment