Nuffnang Ad

Monday, 12 March 2012

Puding Caramel

xx



PUDING CARAMEL


Bahan:
5 biji telur
1 ½ cawan gula ( 1 cwn dijadikan gula hangus)
½  sudu besar kastard (klu suka, klu x letak  pun x pe)
1 tin susu cair
½ cawan air
Sedikit esen vanila



Cara:
Sapukan sedikit  butter di loyang (keseluruhan loyang) ketepikan.
Dalam periuk lain masakkan gula hingga perang (jangan hangus) masukkan sedikit air (tidak sampai ½ cwn tau) kacau sebati . Masukkan kedalam loyang  yg diketepikan tadi.  
Telur dipukul bersama gula yang  ½  cawan tadi, hingga kembang masukkan vanila & susu cair.  Masukkan juga kastard yg telah dibancuh bersama ½ cwn air, kacau hingga sebati.
Masukkan ke dalam loyang gula hangus tadi.....kukus lah selama 30 minit atau hingga masak.



Sejukkan dalam peti ais – baru lah di terbalikkan.

No comments:

Post a Comment