Nuffnang Ad

Sunday, 1 April 2012

Kek Pisang Coklat Rice

xx

KEK PISANG COKLAT RICE

BAHAN-BAHAN :
2 cwn tepung gandum
1 s/k baking powder
1 s/k soda bikarbonat
1 ¼  cwn brown sugar
1 cawan pisang yg telah dilenyek
1/2 cawan minyak jagung
esen vanilla, 2 sudu makan coklat rice
1 sudu teh ovallette



1. Ayak tepung gandum, soda bikarbonat dan baking powder, sapu sedikit butter pd acuan kek dan panaskan oven 160c.

2. Kemudian, pukul telur, ovallette dan gula hingga kembang, masukkan esen vanila dan pisang, putar lagi dan kemudian masukkan tepung.

3.Akhir sekali baru masukkan minyak masak dan kacau sebati, masukkan juga coklat rice selepas itu masukkan dalam acuan kek dan bakar pada suhu 160c selama 45 minit atau satu jam.

4. Setelah siap dibakar, keluarkan dari acuan dan sejukkan atas redai, sedia untuk dihidangkan.

No comments:

Post a Comment