Kek Pisang Coklat Rice
xx
KEK PISANG COKLAT RICE
BAHAN-BAHAN :
2 cwn tepung gandum
1 s/k baking powder
1 s/k soda bikarbonat
1 ¼ cwn
brown sugar
1 cawan pisang yg telah dilenyek
1/2 cawan minyak jagung
esen vanilla, 2 sudu makan coklat rice
1 sudu teh
ovallette
1. Ayak tepung gandum, soda bikarbonat dan baking
powder, sapu sedikit butter pd acuan kek dan panaskan oven 160c.
2. Kemudian, pukul telur, ovallette dan gula hingga
kembang, masukkan esen vanila dan pisang, putar lagi dan kemudian masukkan
tepung.
3.Akhir sekali baru masukkan minyak masak dan kacau
sebati, masukkan juga coklat rice selepas itu masukkan dalam acuan kek dan
bakar pada suhu 160c selama 45 minit atau satu jam.
4. Setelah siap dibakar, keluarkan dari acuan dan
sejukkan atas redai, sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment