KEK LAPIS KUKUS POLKADOT
400 gm mentega
200gm gula kaster
10 biji telur
180 gm kaya (1tin kecil)
100 gm horlicks
30 gm serbuk koko
150gm tepung gandum/tepung hong kong
1 sudu teh baking powder
1 sudu besar chocolate emulco
biskut jejari secukupnya
Pukul mentega dan gula hingga putih berkrim. Masukkan telur satu persatu.
Kemudian masukkan chocalate emulco, kaya dan horlicks, pukul hingga sebati.
Ayak tepung, baking powder dan serbuk koko. Masukkan ke dlm adunan yang dipukul sedikit demi sedikit, pukul dgn kelajuan perlahan hingga rata. Kaul balikkan adunan hingga bergaul rata.
Alas dasar dan gris teping loyang dgn mentega cair. Masukkan 5 sudu besar adunan, ratakan, atur biskut jejari jarak 1/2" di antara sama lain, kukus hingga masak.
Ulangi proses melapis dan mengatur biskut hingga habis. Untuk lapisan terakhir kukus selama 10 minit.
Pastikan kek betul-betul sejuk baru di potong.
No comments:
Post a Comment