Egg Custard Filling
1 pkts - Instant KAWAN Puff Pastry
1+1/4cup - Susu Segar (Fresh Milk)
2bjk - Telor dikocok sedikit (Eggs lightly beaten)
1/2tsp - Vanilla
3tbs - Gula Halus (Granulate Sugar) - Adjust to your own
taste
1/2tbs - Tepung Jagung (Corn Flour)
Method:
1- Masukkan Susu + Vanilla + Gula + Tepung Jagung kedalam
sauce pan = Simmer di atas api kecil sehingga suam (JANGAN DIDIH KAN) mati kan
api.
2- Masukkan Telor dan kacau supaya sebati. Siap ...
OPTIONAL:-
1/2cup - Cheese Parut
1- Panaskan oven pada suhu 180-190'C
2- Lengserkan Butter pada Muffin Tray dan ambil sekeping doh
dan tekan kan kedalam Muffin tray (Look at the picture yg mcm Bunga tu)
3- Cucuk kan sedikit dengan Garfu dibawah nyer supaya Pastry
masak rata bila di Bake nanti.
4- Tuangkan Egg Filling + Cheese Parut sedikit dan Bake
selama 20-25 minutes pada suhu 180 - 190'C atau ikut oven masing2 ... yea.
5- Bila dah masak keluarkan dan letak di atas rack - suam
baru masukkan kedalam papercup dan hidang.
No comments:
Post a Comment