COKLAT
Bahan
:
compound coklat
utk isi dlm nya, Peanut, kekacang sprt
compound coklat
utk isi dlm nya, Peanut, kekacang sprt
badam, hazelnut gajus atau kismis
Cara :
Gunakan kaedah double boiling utk compound coklat, apabila dah cair masukkan separuh kedalam bekas yg berbentuk contoh bentuk love, ros dan sebagainya. Sejukkan dalam fridge selama 10 minit atau separuh beku. Kemudian masukkan isi nya tadi. penuh kan adunan coklat dalam acuan.
Gunakan kaedah double boiling utk compound coklat, apabila dah cair masukkan separuh kedalam bekas yg berbentuk contoh bentuk love, ros dan sebagainya. Sejukkan dalam fridge selama 10 minit atau separuh beku. Kemudian masukkan isi nya tadi. penuh kan adunan coklat dalam acuan.
Akhir sekali masukkan ke dlm peti semula supaya ia betul keras.
No comments:
Post a Comment