Nuffnang Ad

Thursday 12 July 2012

Kek Pandan Kelapa



KEK PANDAN KELAPA

Bahan:
260 gm mentega
220 gm gula halus
240 gm tepung gandum
30 gm kelapa kering (kak ruby guna yg dlm tin)
25 gm tepung kastard
60 ml santan
5 biji telur
1 sudu kecil esen pandan
1 sudu kecil baking powder
Pewarna hijau


 
 Cara :
Putar mentega dan gula hingga kembang.
Masukkan santan dan telur saling bergilir-gilir sambil terus diputar hingga telur habis.
Masukkan esen pandan dan pewarna hijau, putar sebati.
Satukan tepung gandum, kastard dan baking powder, kemudian masukkan ke dalam adunan dan kacau sebati, akhir sekali masukkan kelapa kering kacau lg hingga sebati.
Tuangkan ke dlm loyang yg telah disapu mentega.
Bakar dalam ketuhar dgn suhu 180c selama 45 minit atau hingga masak.

No comments:

Post a Comment