KEK PANDAN KELAPA
Bahan:
260 gm mentega
220 gm gula halus
240 gm tepung gandum
30 gm kelapa kering (kak ruby guna yg dlm tin)
25 gm tepung kastard
60 ml santan
5 biji telur
1 sudu kecil esen
pandan
1 sudu kecil baking
powder
Pewarna hijau
Cara :
Putar mentega dan
gula hingga kembang.
Masukkan santan dan
telur saling bergilir-gilir sambil terus diputar hingga telur habis.
Masukkan esen pandan dan pewarna hijau, putar
sebati.
Satukan tepung gandum, kastard dan baking powder,
kemudian masukkan ke dalam adunan dan kacau sebati, akhir sekali masukkan
kelapa kering kacau lg hingga sebati.
Tuangkan ke dlm
loyang yg telah disapu mentega.
Bakar dalam ketuhar dgn suhu 180c selama 45 minit
atau hingga masak.
No comments:
Post a Comment