MARBLE CHEESE WALNUT BROWNIES
BAHAN
BAHAN
50 gm walnut
250 gm butter
1 cawan serbuk koko
3 biji telur
1 1/2 cawan gula castor
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bicabonat
1 sudu teh vanila
250 gm butter
1 cawan serbuk koko
3 biji telur
1 1/2 cawan gula castor
1 cawan susu cair
1 1/2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bicabonat
1 sudu teh vanila
CARA CARA
1. Cairkan butter dan masuk serbuk koko dan kacau rata.
2. Dengan menggunakan handwish pukul (pukul sikit2 je) gula & telur sampai sebati.
3. Kemudian masukkan kedlm adunan butter & koko tadi.
4. Masukkan susu cair
5. Akhir sekali masukkan esen vanilla dan tepung yg telah diayak, masukkan juga walnut kacau sebati.
6. Panaskan oven pada suhu 175 C
7. Alas loyang 10x10 dan grese proof paper biar kertas berjuntai supaya mudah untuk mengeluarkan brownis.
8. Bakar selame 20 minit menggunakan api atas bawah
**simpan sedikit adunan untuk melorek
1. Cairkan butter dan masuk serbuk koko dan kacau rata.
2. Dengan menggunakan handwish pukul (pukul sikit2 je) gula & telur sampai sebati.
3. Kemudian masukkan kedlm adunan butter & koko tadi.
4. Masukkan susu cair
5. Akhir sekali masukkan esen vanilla dan tepung yg telah diayak, masukkan juga walnut kacau sebati.
6. Panaskan oven pada suhu 175 C
7. Alas loyang 10x10 dan grese proof paper biar kertas berjuntai supaya mudah untuk mengeluarkan brownis.
8. Bakar selame 20 minit menggunakan api atas bawah
**simpan sedikit adunan untuk melorek
BAHAN LAPISAN CHEESE
250 grm chese cream
1 cwn gula castor (kak ruby ltk 1/2 cwn je)
1 bjik telur
1. Putar cream cheese dan gula hingga kembang
2. Masukkan telur dan putar lagi
3. Keluarkan kek dari oven dan letak adunan chesse dan ratakan
4. Lorekkan menggunakan lebihan adunan kek tadi
5. Bakar slama 20 minit hingga 30 minit lagi.
No comments:
Post a Comment