Nuffnang Ad

Friday, 18 July 2014

Biskut Semperit



BISKUT SEMPERIT

Bahan
250 gm butter
150 gm gula icing
250 gm tepung red rose *
150 gm tepung kastard *
30 gm tepung jagung *
1 biji kuning telur
1 sudu teh esen vanila
potong ceri secukupnya





Cara
Ayakkan bahan yang bertanda * ketepikan.
Pukul butter dan gula hingga sebati, masukkan kuning telur dan esen vanila terus pukul  hingga bergaul sempurna.  Kemudian masukkan bahan yg diayak tadi secara sedikit demi sedikit dan terus menguli hingga adunan menjadi doh yg lembut dan tidak melekat di jari.
Masukkan doh ke dlm acuan semprit dan tekan diatas loyang, hias lah dengan potong ceri.  Bakar dengan suhu 150c selama 15 minit atau hingga masak.

1 comment:

  1. Kuih kegemaran saya ni..... Tiap kali raya, mesti saya buat kuih ni.

    ReplyDelete