Nuffnang Ad

Thursday, 23 June 2016

Biskut Hazel bersalut coklat



BISKUT HAZEL BERSALUT COKLAT

Bahan
200 gm mentega ( kak ruby guna 150 gm buttercup)
100 gm gula aising
1 biji kuning telur
200 gm tepung kek
1 sudu besar tepung jagung
70 gm kacang hazel (diblend halus)
1 sudu kecil esen vanilla



 Cara                                                     
1. Pukul mentega dan gula hingga kembang, masukkan kuning telur dan vanilla.  Kacau hingga sebati.
2. Masukkan tepung kek, tepung jagung dan kacang hazel. Kacau lagi hingga sebati.
3. Masukkan adunan ke dalam piping bag, pilih acuan mengikut citarasa sendiri  (itu cara resepi asal, kak ruby  guna acuan bentuk hati)

4. Bakar pada suhu 150 darjah Celsius selama 15 min.

2 comments:

  1. Nmpk sedap tu..tmbh2 ada hazelnut

    ReplyDelete
  2. wah kakruby dah start buat kuih raya ke ni sedapp tu biskut hazel salut coklat

    ReplyDelete