Nuffnang Ad

Thursday 25 September 2014

Fusilli Bersos Pasta Adabi

Assalammualaikum, tengahari ni makan dan masak ringkas je tersangat lah cepat cara masakan, rebus fusilli dan buat kuah nya........hihihi hari boleh dikatakan rajin jugak kak ruby ni, kalau datang penyakit malas tu,  beli sos pasta adabi panaskan je lepas satu tuang dalam fusilli yg sudah direbus dan makan, senang kan.......ari ni rajin lah sikit ada masukkan ayam kisar dan cendawan.....sapa2 yang belum biasa makan, buat lah sedap tau.


FUSILLI BERSOS PASTA ADABI

Bahan
1 bungkus fusilli
400 gm ayam kisar
2 tin sos pasta adabi
1 tin air (guna tin sos pasta adabi)
1 bungkus cendawan  - potong panjang
1 biji bawang besar - potong bulat
5 ulas bawang putih - dihiris halus
minyak secukupnya


















Cara
Rebus fusilli hingga kembang,  ketepi
Panaskan minyak tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.  Masukkan ayam kisar kacau dan masak hingga air ayam kering, kemudian masukkan soso pasta adabi dan juga air, kacau sebati dan biarkan hingga mendidih lagi masaukkan cendawan, biarkan mendidih sekejap tutup api.
Boleh dihidangkan bersama fusilli.

No comments:

Post a Comment