Nuffnang Ad

Saturday, 8 December 2012

Roti Canai



ROTI CANAI

Bahan:
1 kg tepung gandum
1 biji telur
1 sudu besar margerin (kek ruby guna buttercup)
2 sudu makan gula
1 sudu teh garam
2 sudu mkn susu pekat manis
air secukup nya


 
Cara:
Campur kesemua bahan, uli hingga lembut. Kemudian bulat2 kan, setiap sebiji kak ruby buat dalam 50 gm.
Sapu atau lumurkan semuanya dengan marjerin, kak ruby perap 1 malam.  Pagi esok nya baru canai bersama minyak. (minyak lebih sikit, kak ruby guna minyak jagung).
Boleh lah dihidang bersama kari atau sambal ikan bilis macam kak ruby. 
 

2 comments:

  1. sedapnya..lama xmakan roti canai..terliur la plk..

    ReplyDelete
  2. buat syuhada, letih sikit lh masa nak uli tu...tp x pe usha & hasil air tngn sndiri hehehe

    ReplyDelete