Assalammualaikum dan salam hari jumaat.......petang semalam giliran kak ruby pula buat puding laici dangdut, kenapa kak ruby kata begitu, sebab puding ni memang sudah popular dikalangan rakan2 blog, kak ruby baru je mencuba untuk dijadikan juadah berbuka puasa sunat syaaban semalam........rupa-rupa nya memang sedap, sedap sangat lebih-lebih lagi bila di makan sejuk, keluar je dari peti ais terus makan........sapa-sapa yang ingin merasa kesedapannya.......hihihi cuba lah memang tak rugi.........apa-apa pun terima kasih pada tuan punya resepi Chef Hanieliza.
PUDING LAICI DANGDUT
Bahan
10 gram serbuk agar-agar (1 paket)
2 liter air ( 8 cwn air)
2 cawan gula halus - kak ruby kurangkan
2 tin laici (asingkan airnya)
1 tin susu cair
Cara
Masakkan serbuk agar-agar, air dan gula sehingga mendidih. Tutup api.
Kemudian masukkan air laici dan susu cair, kacau rata. Tuang ke dalam acuan.
Apabila sejuk masukkan ke dalam peti sejuk.
Hidangkan dengan buah laici yang diasingkan tadi.
Kalau buah laici banyak lagi bagus lagi sedap.
No comments:
Post a Comment