KEK CAWAN PANDAN
Bahan
115 gm mentega
80 gm gula kastor
2 biji telur
2 sudu teh perisa pandan
1 sudu teh pewarna hijau
175 gm tepung naik sendiri (diayak)
3 sudu besar susu segar
Cara
Pukul mentega dan gula kastor sampai sebati. Masukkan telur satu persatu dan perisa pandan. pukul sampai kembang. Masukkan tepung naik sendiri berselang seli dengan susu segar.
Timbang adunan pada setiap kertas cawan bernombor 12 sebanyak 58 gm. Bakar dengan suhu 170c selama 23 minit.
Utk topping
150 gm krim well
50 gm mentega
230 gm gula ising
1 sudu teh perisa pandan
kelapa kering yg diwarnakan hijau.
Cara
Pukul krimwell sekejap masukkan mentega pukul lagi, masukkan gula ising dan perisa pandan, pukul lagi tapi sekejap je jangan sampai gula cair. Hias diatas kek cawan dan tabur kan kelapa kering.
sweetnya warna hijau tu....cup pun comel sangat..
ReplyDeleteCantiknya cupcake Kak Ruby.... tergoda saya melihatnya. Mesti sedap.
ReplyDelete