Nuffnang Ad

Thursday, 10 October 2013

Lepat Pisang



LEPAT PISANG

Bahan
6 biji pisang
2 cawang tepung gandum
1/2 cawan gula pasir
1/2 cawan kelapa parut
1/2 cawan santan - bleh kurang klu adunan nampak cair
1/2 sudu teh garam
daun pisang yg sudah dibersih dan di layur secukupnya


 

Cara
Pisang dilecek bersama garam, gula hingga hancur dan sebati. Masukkan kelapa parut dan tepung gandum kacau, masukkan santan sedikit demi sedikit sambil dikacau sebati, jangan adunan terlalu cair.
Kemudian ambil 2 sudu besar adunan letakkan diatas daun pisang, lipat kiri kanan, ke dua2 hujung ke bawah. 

Kukus selama 20 minit atau hingga masak.   

1 comment:

  1. sedap ni klu dapat mkn..simpan dlm peti ais, buangkan sejuknya kejap...ummmphh..

    ReplyDelete