Nuffnang Ad
Thursday, 10 October 2013
Lepat Pisang
LEPAT PISANG
Bahan
6 biji pisang
2 cawang tepung gandum
1/2 cawan gula pasir
1/2 cawan kelapa parut
1/2 cawan santan - bleh kurang klu adunan nampak cair
1/2 sudu teh garam
daun pisang yg sudah dibersih dan di layur secukupnya
Cara
Pisang dilecek bersama garam, gula hingga hancur dan sebati. Masukkan kelapa parut dan tepung gandum kacau, masukkan santan sedikit demi sedikit sambil dikacau sebati, jangan adunan terlalu cair.
Kemudian ambil 2 sudu besar adunan letakkan diatas daun pisang, lipat kiri kanan, ke dua2 hujung ke bawah.
Kukus selama 20 minit atau hingga masak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sedap ni klu dapat mkn..simpan dlm peti ais, buangkan sejuknya kejap...ummmphh..
ReplyDelete