Nuffnang Ad

Tuesday, 16 April 2013

Talam Ubi kayu


TALAM UBI KAYU

Bahan Bawah
350 gm ubi kayu parut
1 cawan santan
5 sudu besar gula
5 sudu besar gula melaka - bancuh dgn air panas & tapis
pewarna coklat

Cara 
Satukan semua bahan kacau sebati. Masukkan kedalam loyang yang telah disapu dengan butter dan jugak diatas dengan plastik. Kukus selama 20 minit.


 

Bahan Atas
500 ml santan
30 gm tepung gandum
50 gm tepung beras
garam secukup nya

Cara
Campurkan semua bahan dan kacau hingga sebati, tapis dan tuangkan ke atas lapisan bawah.  
Kukus selama 20 minit. 



4 comments:

  1. Assalamualaikum salam sejahtera....hemmm sdp tu..sesuai buat sarapan pg n ptg...lama x buat kuih talam keladi ni...npk pun lembut je :-)

    ReplyDelete
  2. Masih byk stock ubi ye kak..talam ni pun dah lama kita tak makan

    ReplyDelete
  3. Aduh... sedapnya kuih talam ubi kayu.

    ReplyDelete
  4. Assalam
    kuihmuih kegemaran sy ni. Sedapnya

    ReplyDelete