Nuffnang Ad
Tuesday, 16 April 2013
Talam Ubi kayu
TALAM UBI KAYU
Bahan Bawah
350 gm ubi kayu parut
1 cawan santan
5 sudu besar gula
5 sudu besar gula melaka - bancuh dgn air panas & tapis
pewarna coklat
Cara
Satukan semua bahan kacau sebati. Masukkan kedalam loyang yang telah disapu dengan butter dan jugak diatas dengan plastik. Kukus selama 20 minit.
Bahan Atas
500 ml santan
30 gm tepung gandum
50 gm tepung beras
garam secukup nya
Cara
Campurkan semua bahan dan kacau hingga sebati, tapis dan tuangkan ke atas lapisan bawah.
Kukus selama 20 minit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Assalamualaikum salam sejahtera....hemmm sdp tu..sesuai buat sarapan pg n ptg...lama x buat kuih talam keladi ni...npk pun lembut je :-)
ReplyDeleteMasih byk stock ubi ye kak..talam ni pun dah lama kita tak makan
ReplyDeleteAduh... sedapnya kuih talam ubi kayu.
ReplyDeleteAssalam
ReplyDeletekuihmuih kegemaran sy ni. Sedapnya