GERMAN COOKIES
Bahan
250 gm butter (kak ruby guna buttercup)
250 gm potato starch
160 gm tepung superfine/tepung gandum
80 gm gula icing - diayak
Cara
Panaskan oven pada suhu 170o.
Ayak tepung kentang dan tepung superfine, ketepikan.
Pukul butter dan gula icing sehingga kembang, masukkan tepung yang diayak tadi sedikit demi
sedikit sehingga menjadi doh yang lembut, bahagikan kepada beberapa bahagian
mengikut warna yang anda suka.
Rehatkan doh didalam peti ais selama ½ jam supaya senang dibentuk.
Bentukkan doh menjadi bebola bulat kecil dan susun di dalam
dulang pembakar. Tekan bebola dengan garfu yang
direndam didalam air panas supaya tidak melekat.
Bakar selama 15-20 minit, angkat dan sejukkan diatas rak
penyejuk biskut sebelum disimpan didalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment