Nuffnang Ad
Wednesday, 28 August 2013
Ketam Masak Lemak
KETAM MASAK LEMAK
Bahan
3 ekor ketam
1 kotak santan
1 cawan air
2 keping asam
2 batang serai
1 biji telur
garam dan kunyit
1 biji bawang besar - ditumbuk
4 ulas bawang putih - ditumbuk
Cara
Cuci dan bersih ketam.
Didalam periuk masukkan santan, air, bahan ditumbuk, kunyit, asam dan serai yg telah dititik, masak sehingga mendidih masukkan garam, biarkan agak kuah pekat sedikit masukan ketam masak lagi hingga mendidih, bila ketam sudah kemerahan, masukkan telur yg telah dipukul, biarkan mendidih sekejap, tutup api, dan boleh dihidangkan.
Labels:
ketam,
masak lemak
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
syoknya kalau dapat makan ketam masak lemak ni..kena plk ketam yang penuh ngn isi...
ReplyDelete