PORTUGUESE
EGG TART
Bahan
2
biji telur gred A
2
sudu besar gula
2
sb tepung custard
2
sb tepung jagung
1
sk vanilla essence
200
ml susu kotak
Secubit
garam
1
peket puff pastry - kak ruby guna jenama Kawan
Cara
Masukkan
pastry puff dalam acuan yang sudah disapukan dengan sedikit butter, ketepikan.
Masuk
semua bahan dalam periuk, kacau sebati, guna hand whisk seeloknya.
Kemudian
masak atas api kecil sampai pekat sedikit tapi masih cair. Kacau sentiasa jangan sampai berketul, kalau guna
hand whisk lagi baik dan sekata.
Tuang
dalam mangkuk kaca untuk elak adunan terus masak. Sudukan adunan dalam puff pastry yang dah di
sediakan lebih dahulu ¾ penuh.
Bakar
sehingga sedikit perang selama 25 – 35 minit, api atas bawah suhu 170c, ikut size
oven masing.
No comments:
Post a Comment