Thursday, 11 April 2019

Puding kastard koko





PUDING KASTARD KOKO

Bahan
20 gm agar-agar bertali
2 biji telur
5 cawan air
1 cawan gula
1 tin susu cair
4 sudu besar tepung kastard
2 sudu teh serbuk koko





Cara
Masak agar-agar bersama air hingga hancur, masukkan gula biarkan mendidih hingga gula larut.
Campurkan tepung kastard bersama susu cair dan kacau sebati.
Pukul telur hingga kembang dan masukkan kedalam campuran tepung kastard tadi, kacau sebati.
Kemudian masukkan kedalam agar-agar, kacau jangan berhenti hingga adunan menjadi pekat, Angkat dan bahagi kepada 2 bahagian, satu bahagian biar kan kosong atau warna asal dan satu bahagian lagi dicampur dengan serbuk koko.
Masukkan kedalam acuan dengan cara bergilir gilir, yang kosong dengan warna koko.


Sejuk kan dalam peti ais dan potong.  

No comments:

Post a Comment