PUDING KASTARD KOKO
Bahan
20 gm agar-agar bertali
2 biji telur
5 cawan air
1 cawan gula
1 tin susu cair
4 sudu besar tepung kastard
2 sudu teh serbuk koko
Cara
Masak agar-agar bersama air hingga hancur, masukkan gula
biarkan mendidih hingga gula larut.
Campurkan tepung kastard bersama susu cair dan kacau sebati.
Pukul telur hingga kembang dan masukkan kedalam campuran
tepung kastard tadi, kacau sebati.
Kemudian masukkan kedalam agar-agar, kacau jangan berhenti hingga
adunan menjadi pekat, Angkat dan bahagi kepada 2 bahagian, satu bahagian biar
kan kosong atau warna asal dan satu bahagian lagi dicampur dengan serbuk koko.
Masukkan kedalam acuan dengan cara bergilir gilir, yang
kosong dengan warna koko.
Sejuk kan dalam peti ais dan potong.
No comments:
Post a Comment