Nuffnang Ad

Friday, 1 June 2018

Biskut Florentine




Biskut Florentine

Bahan
500g serbuk florenta
500g almond slice
200g kuaci hijau
100g kuaci putih
20g bijan putih
20g bijan hitam

Kertas cupcake yg licin dlmnya “size L” (ada lapisan plastik biasanya bercorak polkadot) saya guna 60keping. Senang nnt bole isi banyak2 dulu.





Cara2:
- Bakar almond slice dalam dulang pembakar, ratakan. Bakar pada suhu 160c selama 5minit.
- Kemudian Bakar kuaci hijau n putih campurkan dan ratakan dlm dulang 5minit.
- Bijan hitam n putih pun saya bakar 5 minit bg wangi.
- Sejukkan semua betul2 ye dan campur semua dlm satu bekas bersama serbuk florenta.
- Gaul sehingga sama rata.
- Sudukan guna sudu besar kedalam cup ratakan. Tak nipis n tak terlalu tebal.
- Bakar selama 15 minit suhu 160c. Semua oven tak sama, so bakar yg pertama tu rajin2 tengok ye bila dah kekuningan keluarkan dari oven.
- Biar sejuk dulu baru tekan bawah cup tu n mudah je tanggalkan. Cup bole guna semula untuk round seterusnya.



- Simpan dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment